DICHTER DES VADERLANDSVERKIEZING: DE TWINTIGSTE STEMDAG

Epibreren - Liesbeth van Dalsum vroeg buiten het stemlokaal de eerste 897 stemmers naar hun keuze:
Simon Vinkenoog - 171 stemmen
Ingmar Heytze & Hanz Mirck -147 stemmen
J.A. Deelder - 44 stemmen
Hans Dorrestijn - 35 stemmen
Toon Tellegen - 34 stemmen
Olaf Risee - 30 stemmen
Serge van Duijnhoven - 25 stemmen
Anna Enquist - 23 stemmen
Eva Gerlach - 22 stemmen
Esther Jansma - 15 stemmen
Menno Wigman - 15 stemmen
Bernlef - 14 stemmen
Joke van Leeuwen - 13 stemmen
Armando - 10 stemmen
Daniël Dee - 10 stemmen
Joost Zwagerman -10 stemmen
Jaap Blonk - 9 stemmen
Driek van Wissen - 8 stemmen
Drs. P - 7 stemmen
Judith Herzberg - 6 stemmen
Cees Nooteboom - 6 stemmen
Chawwa Wijnberg - 6 stemmen
Harry Zevenbergen - 6 stemmen
Ruben van Gogh - 5 stemmen
Jan Kal - 5 stemmen
Ted van Lieshout - 5 stemmen
Nanne Nauta - 5 stemmen
Diana Ozon - 5 stemmen
Marion Bloem - 4 stemmen
Mathieu Bosch - 4 stemmen
Jan Atze Nicolai - 4 stemmen
Benno Barnard - 3 stemmen
Quirien van Haelen - 3 stemmen
Arnold Jansen op de Haar -3 stemmen
Henk Spaan - 3 stemmen
Marjoleine de Vos - 3 stemmen
Chretién Breukers - 2 stemmen
Bart Chabot - 2 stemmen
Elma van Haren - 2 stemmen
Erik Jan Harmens - 2 stemmen
Gerrit Krol - 2 stemmen
Huub van der Lubbe - 2 stemmen
Ramsey Nasr - 2 stemmen
Hagar Peeters - 2 stemmen
Ilja Leonard Pfeijffer - 2 stemmen
K. Schippers - 2 stemmen
Albertina Soepboer - 2 stemmen
Nachoem M. Wijnberg - 2 stemmen
Jan Boerstoel - 1 stem
Lenze L. Bouwers - 1 stem
Anneke Brassinga - 1 stem
Frans Budé - 1 stem
Karel Eykman - 1 stem
Guillaume van der Graft - 1 stem
Frans Hoppenbrouwers - 1 stem
Lucas Hüsgen - 1 stem
Tjitske Jansen - 1 stem
Freek de Jonge - 1 stem (?)
Marcel Koopman - 1 stem

Astrid Lampe - 1 stem
Ed Leeflang - 1 stem
Louis Th. Lehmann - 1 stem
Tonnus Oosterhoff - 1 stem
Kees Ouwens - 1 stem
Frank van Pamelen - 1 stem
Patty Scholten - 1 stem
F. Starik - 1 stem
Willem van Toorn - 1 stem
Joop Visser - 1 stem
Elly de Waard - 1 stem
Peer Wittenbols - 1 stem
Ad Zuiderent - 1 stem

ongeldig: 83 stemmen tegen: 2 stemmen  

En merkt voor de negentiende maal op dat er wel wat meer op dichteressen gestemd mag worden.

Nog niet gestemd? Bezoek het stemhok om uw stem uit te brengen.

Stemmen is voorbehouden aan inwoners van Nederland en aan mensen buiten Nederland met de Nederlandse nationaliteit. Per persoon is één stem toegestaan. Alleen stemmen uitgebracht in het stemhok tellen mee. Fraude zal worden aangepakt.

Er kan tot en met zondag 22 februari, 23.59 uur gestemd worden. De uitslag zal direct daarna bekend gemaakt worden.
In het kader van vernieuwing van de Nederlandse Taal zal in de berichtgeving over de Dichter des Vaderlands gebruik gemaakt worden van het woord Dideva (klemtoon op tweede lettergreep).
(Rottend Staal Online, 19-2-2004)

terug naar boven


JAN KLUG BERICHT: WEI EPIBREREN VERSCHIJNT OP 26 MAART

Epibreren - De al zo vaak aangekondigde cd van De Dichters uit Epibreren, 'Wei Epibreren', verschijnt op 26 maart 2004, zo meldt een zwaar gestresste Jan Klug. Klug heeft vier jaar aan de vervolmaking van deze cd gewerkt, de verschijning steeds weer uitstellend omdat het voortdurend beter kon.

De cd wordt gepresenteerd op een nog nader bekend te maken locatie in of bij Groningen. Om de presentatie luister bij te zetten bestaan De Dichters uit Epibreren op 26 maart exact tien jaar.
(Rottend Staal Online, 19-2-2004)

terug naar boven


EERSTE GEDICHT UIT CYCLUS KWADRATEN EN WORTELS GEPUBLICEERD

Epibreren - Twee jaar geleden, op 26 oktober 2002, berichtten we hoe Liesbeth van Dalsum een gijzeling te Moskou beëindigde door haar cyclus 'Kwadraten en wortels' op een slaapverwekkende wijze voor te dragen. De inhoud van deze cyclus bleef te Epibreren onbekend.

Echter, zojuist zagen bureauredacteuren een juichende Van Dalsum door de redactiegangen stuiteren. Gevraagd waarom antwoordde ze: 'Eindelijk is het eerste gedicht uit de cyclus 'Kwadraten en wortels' gepubliceerd! En nog wel op www.gedicht.nu, de best bezochte poëziesite van héél het taalgebied, met gemiddeld zes- tot zevenduizend bezoekers per dag!'

'Maar Liesbeth', merkte redacteur Yfke Dalhemd op, 'met alle respect voor jou en www.gedicht nu, maar op die site kan toch iedereen alles publiceren? Er staan tienduizenden gedichten op... '
'Dalhemd', sneerde Van Dalsum: 'Nu is het genoeg. Je bent slechts redacteur van een onbeduidend dorpskrantje, waarvan de nieuwspagina maar vierhonderd lezers per dag trekt. Een beetje meer respect voor een gevierd dichteres die óók nog eens sterverslaggeefster is lijkt me wel op zijn plaats. Ik eis je excuses!'
Dalhemd: 'Sorry, Liesbeth. En draag 'Pi!' alsjeblieft nog eens voor.'
Van Dalsum: 'Pi! Pi is geen weten Pi is het streven! Pi! Pi is geen weten Pi is het streven! Pi! Pi is geen weten Pi is het streven! Pi! Pi is geen weten Pi is het streven! Pi!'
Dalhemd: 'En nu rustig.'
Van Dalsum: '

PI!

Pi
is geen
weten

Pi
is het
streven!

© Liesbeth van Dalsum, 1995' (Rottend Staal Online, 19-2-2004)

terug naar boven


HULDE VOOR VPRO'S BOEKEN-SITE

Epibreren - De gemeenteraad van en de stemcommissie te Epibreren willen bij deze hun dank uitspreken aan VPRO's Boeken-site en webmaster Nadja Cohen in het bijzonder. Vandaar dat we onze lezers vragen nú van hun respectievelijke bureaustoelen op te staan en 'hoera' roepend naar het scherm te applaudisseren. En dit natuurlijk bij het bestuderen van deze geweldige site uit het Gooi. (Rottend Staal Online, 19-2-2004)

terug naar boven


HAIKOE NU!

Antwerpen - Ter gelegenheid van Antwerpen Wereldboekenstad 2004 (ABC2004) richt vzw Haikoe-kern Antwerpen een haikuwedstrijd in. Haikoe nu een haikoe, laat deze versterven en zend de uitgedesemde haikoe in tussen 1 april en 31 mei 2004. Het volledige wedstrijdreglement vindt u op de website: http://www.haiku.be.
(Rottend Staal Online, 19-2-2004)

terug naar boven


STEMT NU!

Epibreren - De stemcommisie roept alle lezers die nog niet gestemd hebben op dat nu te doen. Hoewel we na zware onderhandelingen erin geslaagd zijn het ANP zover te krijgen dat over de Dichter des Vaderlands-verkiezingsuitslag bericht gaat worden, zien we het liefst dat het ANP vandaag of morgen overgaat tot berichtgeving over de huidige verkiezingen. Dat wil het ANP echter pas na 1000 getelde stemmen. Dus stem nu en help het nieuws maken. (Rottend Staal Online, 19-2-2004)

terug naar boven


DODE SCHRIJVERS RECENSEREN ZICHZELF

Epibreren - Eergisteren berichtten we al over hun eigen boeken recenserende auteurs op Canadese pagina's van Amazon.com. Gisteren meldde het ANP dit hierover:

De New York Times ontdekte zo dat zich onder de duizenden inzenders ook verscheidene bekende auteurs bevonden die hun eigen boeken vol enthousiasme aanprezen en het maximale aantal sterren gaven. Tot de auteurs die zichzelf ongegeneerd ophemelden behoren Walt Whitman, Anthony Burgess en John Rechy. De laatstgenoemde verwierf in 1963 grote bekendheid met de bestseller City of Night.

Nu is het overlijden van de heren Whitman (1819-1892) en Burgess (1917-1993) niet onopgemerkt aan het eiland voorbijgegaan. Dus attendeerden we gisteren het ANP op dit blundertje en hoopten erover te kunnen zwijgen.

Maar nee: ook vandaag leven Whitman en Burgess volgens het ANP nog lekker door.
(Rottend Staal Online, 19-2-2004)

terug naar boven


E-POËET SCHRIJFT E-POËEM BIJ DIDEVA-VERKIEZINGEN 2004

Groningen - E-poëet Guido van der Wolk schrijft het e-poëem 'Kom, wie rijdt er in de auto van de Dideva?'. Dit naar aanleiding van het aftreden van Gerrit Komrij als Dideva en de verkiezingen die daarop volgden op dichterseiland Epibreren. Het e-poëem is te vinden op: http://www.guidovanderwolk.nl/epoemen/Dideva.htm (Rottend Staal Online, 19-2-2004)

terug naar boven


DIDEVA-KANDIDAATS FIRST LADIES AAN HET WOORD

Epibreren - Onze sterverslaggeefster Liesbeth van Dalsum deed gisteren weer een rondje Lage Landen, waartoe ze ditmaal de Mercedes CL 500 uit de A.J.D. van Oosten-garage gebruikte. Haar-diepte interview met kandidaat-First Lady Dideva Edith Ringnalda deed gejoel uit de regio's Utrecht en Arnhem opstijgen. Dus reed ze daar ook nog even heen.

Ingmar Heytze en Hanz Mirck: 'Wij vinden Simon Vinkenoog een uitstekende kandidaat, die de functie ongetwijfeld bijzonder goed zal vervullen. Ook zijn we zeer onder de indruk van het grote aantal stemmen dat hij heeft behaald, zonder daar veel zichtbare moeite voor te doen. We vinden het wel een tamelijk square uitspraak van de first lady in spe, dat dichters met een pensioengerechtigde leeftijd de wereld beter zouden kunnen interpreteren dan dertigers. Als iedereen er in de jaren zestig zo over had gedacht, waren die ongetwijfeld een stuk saaier verlopen. Verder lijkt het ons evident dat de Dideva de ontwikkelingen in de wereld volgt via alle middelen die hem ter beschikking staan, dus ook via e-mail en internet.'

Liesbeth van Dalsum: 'Was ik hier evenwel gekomen om de geliefdes van de beide knaapjes aan een diepte-interview bloot te stellen, kunnen ze het weer niet laten zich er zelf tussen te dringen. Welnu, Iris en Iris, zoals jullie beiden heten als partners van het kantidaatsduo H&M. Wat vinden jullie?'
Iris Mirck: 'Nou, de tijd van achrosticons is die van het Wilhelmus en tegenwoordig heb ik het meer op wat frissere poëzie.'
Iris Heytze: 'Wat ik niet snap is dat Heytze en Mirck wel respect hebben voor Vinkenoog, maar dat diens vrouw dan weer de dingen waar hij vroeger zelf zo tegen streed tegen onze jongens gebruikt... Als dat de impact van zijn gedichten wordt denk ik: steek nog een joint op Simon, everybody must get stoned!' (Rottend Staal Online, 19-2-2004)

terug naar bovenhet nieuws van nu
het nieuws van 16-2 t/m 18-2-2004
het nieuws van 14-2 t/m 15-2-2004
het nieuws van 12-2 t/m 13-2-2004
het nieuws van 10-2 t/m 11-2-2004
het nieuws van 7-2 t/m 9-2-2004
het nieuws van 4-2 t/m 6-2-2004
het nieuws van 30-1-2004 t/m 3-2-2004
het nieuws van 22-29 januari 2004
het nieuws van 15-21 januari 2004
het nieuws van 1-14 januari 2004
het nieuws van 22-31 december 2003 (c)
het nieuws van december 2003 (b)
het nieuws van december 2003 (a)
het nieuws van november 2003
het nieuws van oktober 2003
het nieuws van september 2003
het nieuws van augustus 2003
het nieuws van juli 2003
het nieuws van juni 2003
het nieuws van mei 2003
het nieuws van april 2003
het nieuws van maart 2003
het nieuws van februari 2003
het nieuws van januari 2003
het nieuws van december 2002
het nieuws van november 2002
het nieuws van oktober 2002
het nieuws van september 2002
het nieuws van augustus 2002
het nieuws van juli 2002
het nieuws van juni 2002
het nieuws van mei 2002
het nieuws van april 2002
het nieuws van maart 2002
het nieuws van februari 2002
het nieuws van januari 2002
het nieuws van december 2001
het nieuws van november 2001
het nieuws van oktober 2001
het nieuws van september 2001

het nieuws van augustus 2001
het nieuws van juli 2001
het nieuws van juni 2001
het nieuws van mei 2001
het nieuws van april 2001
het nieuws van maart 2001
het nieuws van februari en januari 2001
...en voor nog ouder nieuws: klik hier!terug naar boven

© Rottend Staal Online 2004. Auteursrecht berust bij de auteurs op basis van de Auteurswet 1912. Er mag niets uit deze website worden overgenomen, opgeslagen op media ter verspreiding onder derden, gepubliceerd of anderszins verveelvuldigd zonder uitdrukkelijke, voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs.

Installatie van hyperlinks

De installatie van hyperlinks naar de site is vrij en kan gebeuren zonder toestemming.
De pagina's van deze site mogen echter niet worden opgenomen in de pagina's van een andere site.