DE DIKKE KOMRIJ (48)

Epibreren - Ook gedichten van Stefan Hertmans zullen in De Nederlandse poëzie van de 19e, 20e en 21e eeuw in 2000 en enige gedichten opgenomen worden.

Van een van onze bronnen ontvingen wij een foto van de omslag, opgedoken uit de aanbiedingsfolder van Prometheus/Bert Bakker. De titel op dit plaatje is een andere dan de officiële titel.
Gerrit Komrij hierover: 'De belettering is nog in proef, en ook de titel zal nog wel niet definitief zijn, hoewel me van de 19de t/m de 21ste eeuw waarschijnlijker lijkt dan van de 19e, 20e en 21e.' (Rottend Staal Online, 21/22-12-2003)terug naar boven


VOLGENDE UPDATE EERST ZONDAGAVOND

Epibreren - Wegens optreedverplichtingen te Sylt zal de eerstvolgende update niet voor zondagavond-laat geschieden.

In het 'Quellenhaus' van de Syltquelle te Rantum, gelegen op het Noordduitste waddeneiland, treden vanavond op de dichters en schrijvers Artur Becker, Verena Carl, De Dichters uit Epibreren, John von Dueffel, Dirk Hagedorn, Katharina Hoecker, Jörn Ingwersen, Thor Kunkel, Stan Lafleur, Olaf Müller, Brigitte Oleschinski, Moritz Rinke, Günter Senkel, Tim Staffel, Regula Venske, Feridun Zaimoglu, en het Junges Theater-ernsemble. Silke Behl van Radio Bremen verzorgt de presentatie. En wel vanaf 20.00 uur.

terug naar boven


EXCLUSIEF VOOR GRONINGEN

Epibreren - Vanavond is op OOG-radio een exclusief interview met Tjitse Hofman te beluisteren. Dit in verband met zijn opname in De Dikke Komrij en de verschijning van zijn bundel Roodvocht, en wel in het programma 'Exit' tussen 19.00 en 20.00 uur.
In de gemeente Groningen is OOG te vinden op 105.5 FM op de kabel en 106.6 FM in de ether. De zender reikt van Drachten tot Eemshaven, en van Assen tot Epibreren.

Tegelijkertijd zendt OOG-TV het programma Droog uit, waarin ditmaal de beestenweelde in het Noorderplantsoen behandeld wordt. Dit programma wordt de hele avond om het uur herhaald, en zal ook zaterdag nog te zien zijn. Op de Epibreerder beeldbuis op kanaal 38.

 
Natuurgluren Zangsijsvangen  

Een kudde Siberische trekfluimganzen
Dan is er daarna natuurlijk de legendarische Poëet en Date-show, met dating en poëzie. Gastdichter is Stefan Nieuwenhuis, de muziek wordt verzorgd door Jan Klug en een mysterieuze verrassingsmuzikant. De presentatie en het koppelen geschiedt door Bart FM Droog. Er is opnieuw een slam waar Paul Borggreve, Peter Middendorp en Jouke Hylkema zich al voor aangemeld hebben en ditmaal ook een open podium.
Hedenavond in de USVA, Munnekeholm 10 te Groningen. Aanvang 20.30 uur, entree € 3,-.
(Rottend Staal Online, 19-12-2003)
 

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (47)

Amsterdam/Epibreren - De Nederlandse poëzie van de 19e, 20e en 21e eeuw in 2000 en enige gedichten wordt driemaal feestelijk gedoopt.

'Het boek zal worden gepresenteerd op woensdag 28 januari 2004 in Rotterdam, donderdag 29 januari 2004 in Amsterdam, en op 4 of 5 februari 2004 in het Poëziecentrum in Gent. Uiteraard zullen zoveel mogelijk dichters betrokken worden bij de presentatie', bevestigt uitgeverij Bert Bakker.
(Rottend Staal Online, 19-12-2003)

terug naar boven


HUWELIJKSAANZOEK VOOR LIESBETH VAN DALSUM

Epibreren - Vannacht werd onze sterverslaggeefster Liesbeth van Dalsum gewekt door zacht gekweel vanuit het geduinte achter haar riante strandchalet. Onvervaard stapte ze uit haar bed, pakte haar jachtgeweer en loste enkele schoten richting het gekweel en vroeg:

'Wie is daar?'

'Het is mij', kermde een mannenstem. Op het geweervuur afgekomen dorpelingen zagen wie die mij was: een lange kale man in regenjas, met een geprononceerde bril, in ietwat bloedende conditie.

'Ach', zei Van Dalsum. 'Heb ik u gisteren niet gezien, toen u me niet te woord wilde staan, daar in Amsterdam?'
'Ja. En het spijt me. Ik was verblind door uw schoonheid. Maar ik wil u, nu', sprak de man.
'Och, komt u in dat geval maar binnen', zuchtte Van Dalsum.

Iets later zagen de verbijsterde dorpelingen Van Dalsum en de man in Van Dalsums zwarte Bell 430 wegvliegen in zuidwestelijke richting. (Rottend Staal Online, 19-12-2003)

terug naar boven


HET LATIJN VAN JAPAN

Dordrecht - Eergisteren verscheen bij uitgeverij Liverse het boek Het Latijn van Japan; grammaticale en taalkundige beschouwingen verwoord in 68 plezierdichten en ingeleid met 18 ollekebollekes.

In het boek verzen van Jan Boerstoel, Drs. P, Cees van der Pluijm, Driek van Wissen, Hendrik Jan Bosman, Carl Buijs, Frits Criens, Koos Dijksterhuis, Quirien van Haelen, Aaike Jordans,Geert Kruideren, Ko de Laat, Bert Lach, Theo van de Leur, Wicher Ponne, Cornelis Putemmer, Peter van den Tillaart en Jan van de Ven.

Deze bibliofiele uitgave is voor 20,50 euro te bestellen op www.liverse.nl/bestellen.htm (Rottend Staal Online, 19-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (46)

Epibreren - Ook gedichten van Ad Zuiderent, wiens recentste op het eiland bekende bundel het boek Jij als geen ander (Querido, 2000) is, zullen in De Dikke Komrij opgenomen worden. (Rottend Staal Online, 18-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (45)

Epibreren - Uit de bij Lannoo verschenen bundels van Marc Tritsmans zijn zeven gedichten geselecteerd voor De Dikke Komrij. (Rottend Staal Online, 18-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (44)

Epibreren - Onze sterverslaggeefster Liesbeth van Dalsum deed in haar rode Ferrari 360 Modena (max. snelheid 309 km/u) een rondje Nederland en Vlaanderen, en sprak daarbij op de Veluwe de dichters Fleur Bourgonje, Kees 't Hart, Bart Plouvier, Patty Scholten en Toon Tellegen, die nog niets van hun uitgeverijen (Atlas, Querido, Manteau, Atlas en Querido) vernomen hadden over het al dan niet geselecteerd zijn voor De Dikke Komrij.

Waarna Van Dalsum met Bart Plouvier door naar Antwerpen scheurde, waar het voltallig personeel van uitgeverij Manteau Plouvier verwelkomde met de woorden: ''Gefeliciteerd! Twee gedichten van je, één uit Zaailingen en één uit Omgekeken worden opgenomen in De Nederlandse poëzie van de 19e, 20e en 21e eeuw in 2000 en enige gedichten.'

Van Dalsum liet de Vlamingen onderling feesten en snelde via Tilburg, waar een van haar bronnen haar dit laatste nieuws meedeelde: 'Ik hoorde van Yvonne Né dat werk van haar ook in de Dikke Komrij komt. Ze heeft overigens de Bezige Bij al een tijd verlaten, en is in gesprek met een andere uitgeverij', langsheen Zutphen, waar woedende poëziehaters de ruit van Boekhandel Van Someren & Ten Bosch vannacht ingegooid hebben, langs Amsterdam - waar ze vernam van een informatieboycotcampagne tegen Rottend Staal vanuit Prometheus/Bert Bakker, terug naar Epibreren-eiland. (Rottend Staal Online, 18-12-2003)

terug naar boven


NIEUWE BUNDEL CORNELIS VAN DER WAL

Grins - Morgen verschijnt de langverwachte nieuwe bundel Subsydzje foar de Graal van onze medewerker Cornelis van der Wal. Het boek wordt vrijdagmiddag om 16.00 uur gepresenteerd in de wolkenkrabber van uitgeverij Bornmeer, Haniasteeg 57 te Leeuwarden.
(Rottend Staal Online, 18-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (43)

Epibreren - Ook poëzie van Robert Anker zal afgedrukt worden in De Dikke Komrij. (Rottend Staal Online, 18-12-2003)

terug naar boven


KNETTERENDE LETTEREN VERHUIST NAAR ZATERDAG

Hilversum - Het Boekblad meldt dat het wekelijkse NPS-radioprogramma Knetterende letteren van de donderdag- naar de zaterdagmiddag verhuist.

Vanaf 10 januari wordt het programma elke zaterdag tussen 14.00 en 15.00 uur uitgezonden op 747 AM.

Vanwege de bezuinigingsdrift bij de publieke omroep wordt het programma twintig minuten ingekort. Het begint voortaan om 14.00 uur, in plaats van om 14.40 uur.

Vandaag in Knetterende letteren: een terugblik op het literaire jaar 2003; d
e Vlaamse scenarioschrijfster Annelies Verbeke aan het woord over haar debuutroman Slaap! en Roland Fagel (uitgeverij Fagel) en Willem Desmense (uitgeverij IJzer), twee 'kleine uitgevers', vertellen over hun passie voor het uitgeversvak.

De laatste donderdagse uitzending is op 1 januari 2004. Dan wordt een interview van ruim een uur met J.L. Heldring uitgezonden. Daarna is Knetterende Letteren terug op zaterdag 10 januari, met als gast Kees Fens, die op 8 januari een eredoctoraat krijgt uitgereikt door de Universiteit van Amsterdam.

De opzet van het programma wordt in het nieuwe jaar licht gewijzigd. De redactie gaat wekelijks schrijfopdrachten geven aan de luisteraars. Iedereen die wil, mag meedoen. Een 'Schrijfdokter' zal vervolgens elke week een van de proeven bespreken. De redactie van Knetterende Letteren is nog in gesprek met een aantal kandidaten voor deze functie. Thomas Verbogt heeft al toegezegd mee te doen.
(Rottend Staal Online, 18-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (42)

Epibreren - Arjen Duinker bevestigt dat poëzie van zijn hand in De Nederlandse poëzie van de 19e, 20e en 21e eeuw in 2000 en enige gedichten te lezen zal zijn. (Rottend Staal Online, 18-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (41)

Epibreren - Luuk Gruwez bevestigt dat acht van zijn gedichten in De Nederlandse poëzie van de 19e, 20e en 21e eeuw in 2000 en enige gedichten worden opgenomen. (Rottend Staal Online, 17-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (40)

Rotterdam - Ook gedichten van de Moeder aller mobiele dichters, J.A. Deelder, zullen in De Dikke Komrij te lezen zijn. In een schrijven van De Bezige Bij werd hem meegedeeld dat Prometheus/Bert Bakker graag de gedichten

'De hardnekkige Samaritaan' 17 t/m 19, uit Bijbelsch, 1999
'Proveniersplein', uit N.V. Verga, 2001
'Blues on Tuesday', uit Renaissance, 1994
'Impressie', uit Renaissance, 1994
'Zij die vielen', uit Transeuropa, 1995

in de bloemlezing wil opnemen. Waarmee Gerrit Komrij de muggenzifters die na verschijning van het boek aan het tellen gaan met een onmogelijk probleem opzadelt: moet 'De hardnekkige Samaritaan'-cyclus geteld worden als één of als drie gedichten? Oftewel: is Deelder nu met vijf of met zeven gedichten vertegenwoordigd? (Rottend Staal Online, 17-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (39)

Vinkeveen - Ook poëzie van onze medewerker Arjan Witte verschijnt in De Nederlandse poëzie van de 19e, 20e en 21e eeuw in 2000 en enige gedichten. De voortekenen dat het omvangrijke uit twee delen bestaande boek inderdaad op 29 januari 2003 gaat verschijnen, worden intussen steeds gunstiger. (Rottend Staal Online, 17-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (38)

Dieren/Groningen - Naast drie gedichten van Bernlef (vroeger, toen alles beter was, bekend als J. Bernlef) zullen ook poëmen van Jean Pierre Rawie en Driek van Wissen te lezen zijn in De Dikke Komrij. (Rottend Staal Online, 17-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (37)

Glimmen - Ook gedichten van Rutger Kopland zullen in De Nederlandse poëzie van de 19e, 20e en 21e eeuw in 2000 en enige gedichten na te lezen zijn, bevestigt de dichter vanuit zijn boerderij in Zuid-Groningen. Hij is hiermee de eerste dichter uit de G.A. van Oorschot-stal waarvan opname bekend is. (Rottend Staal Online, 17-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (36)

Coimbra/Epibreren - Op haar terugvlucht naar Epibreren maakte onze sterverslaggeefster Liesbeth van Dalsum een tussenstop in het Portugese Coimbra, waar ze van Gerrit Komrij hoorde dat gedichten van Leo Vroman wel degelijk en net als vroeger in De Nederlandse poëzie van de 19e, 20e en 21e eeuw in 2000 en enige gedichten na te lezen zullen zijn.
De brief met de vraag om toestemming zal zich inderdaad in die in onderstaande artikel beschreven boot bevinden. (Rottend Staal Online, 17-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (35)

Fort Worth (Texas, V.S.) - Nieuwsgierig geworden wegens het uitblijven van nader nieuws over opname van dichters uit het Queridopoëziefonds in De Dikke Komrij reisde Liesbeth van Dalsum af naar Texas, om Leo Vroman te vragen of hij intussen al iets gehoord had. Dit na enig e-mailcontact tussen de Rottend Staal Onliner hoofddredacteur Droog en Vroman.

Liesbeth van Dalsum: 'Meneer Vroman, heeft u al iets gehoord?'
Leo Vroman: 'O ja, ik schrijf tot 22 december een herfstdagboek voor de Prom, en daarin heb ik nu net geschreven dat ik me afvraag of die Bart Droog hoopt dat ik kwaad word als ik mijzelf niet in dat dikke boek vind staan.
Eerlijk gezegd vind ik het allang tijd om ongelezen te worden, hoe het me ook zou spijten, maar het is een natuurverschijnsel en tegen die dingen wil ik niet graag vechten, zomin als tegen oud worden en doodgaan.'
Van Dalsum: 'Onderweg naar hier vloog ik over een postboot. Misschien dat daarin een brief zat waarin u om toestemming gevraagd wordt? Die boot was zo op het oog danig dwalende.'
Vroman: 'Is er overigens dan een brief weggeraakt van Querido of zo aan mij, of een kerstkaart van Komrij, of een brief van mij die ik vergat te schrijven aan de tante van Komrij of de oom van Lidewijde? Vertel dan dat ik van iedereen houd want ze zitten allemaal prachtig in elkaar, ook Saddam, al is er iets met zijn spindelcellen wat fout, misschien. En Bush bijvoorbeeld, die kan het ook niet helpen, en muskieten doen het ook per ongeluk.'

(Rottend Staal Online, 17-12-2003)

terug naar boven


KERSTGEDICHTEN OP CHROOM DIGITAAL

Epibreren - Zelf houden we er niet van, van kerst-, paas-, hemel- of hellevaartgedichten. Bij Chroom Digitaal denkt men daar anders over, gezien de opening van de Kerstgedichten pagina, waar ook onze medewerkers Menno van der Beek, Lenze L. Bouwers, Job Degenaar en Hans Kilian aan meewerkten.

De bezoekersteller op deze pagina laat zien hoe in de voorgaande jaren in de dagen vlak voor kerst bezoekers massaal toestroomden, met 24 december als jaarlijks hoogtepunt.
(Rottend Staal Online, 17-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (34)

Epibreren - Inmiddels zijn bevestigingen binnengekomen van de volgende dichters, waarvan gedichten in de nieuwe 'Dikke Komrij' afgedrukt worden, te weten:

Carla Bogaards, met 'Het licht', 'Tijhaven' en 'Mamma' uit God Bewogen (Meulenhoff).
Emma Crebolder, met gedichten uit Dansen met een vos, verschenen bij uitgeverij De koperen tuin te Goes, 1998.
Anton Korteweg, met vier in vergelijking met de voorgaande editie nieuwe gedichten, die eerder verschenen in bundels uitgebracht door Meulenhoff..
Erwin Mortier, met drie gedichten, die eerder verschenen in bundels uitgebracht door Meulenhoff.

Via het Limburgs Dagblad van 11-12-2003 leerden we ook van de opname van Frans Budé.

Uitgeverij G.A. van Oorschot heeft ons laten weten niet behulpzaam te willen zijn, en verzoekt ons geen contact op te nemen met dichters uit de Van Oorschot-'stal'.
Daar we niet eerder geconfronteerd zijn met zo'n mal verzoek is momenteel de redactie in overleg met onze juridische adviseurs over hoe ermee om te gaan.
(Rottend Staal Online, 16-12-2003)

terug naar boven


POËZIEZOMER WATOU 2004

Antwerpen/Epibreren - Ruim een maand geleden berichtte De Morgen over de volgende editie van de bekende Poëziezomer te Watou. De bode belast met het overbrengen van dit bericht naar Epibreren kwam helaas op enkele meters buiten het eiland vast te zitten in de waddendrek. Eerst deze ochtend kon hij in tamelijk vermagerde toestand uit zijn netelige positie bevrijd worden. Vandaar onze excuses voor de vertraging:

'In 2004 wordt Hugo Claus 75 jaar, zijn Nederlandse collega's Rutger Kopland en Gerrit Komrij respectievelijk 70 en 60. Gwy Mandelinck, de zopas met de PEN-prijs bekroonde bezieler van het festival, heeft de drie jubilarissen gevraagd om elk vijf jonge dichters aan te duiden waar ze voeling mee hebben. Het werk van de jonge dichters wordt dan geconfronteerd met gedichten van de 'oude meesters'. De drie dichters krijgen verder ook elk een hommagedag. Hoogtepunt moet 5 september worden, de Codadag waarop Hugo Claus met de vijf door hem geselecteerde dichters komt voorlezen uit eigen werk.

Hoewel de drie hoofdgasten elk al een respectabele leeftijd hebben, wil Gwy Mandelinck volgend jaar expliciet een jong publiek bereiken. Zo werd popzanger Luc De Vos al gestrikt om de hommagedag op te luisteren. Bij de selectie van de beeldende kunstenaars gaat de voorkeur naar jonge kunstenaars uit Wallonië of Noord-Frankrijk. Mandelinck hoopt zo een aantal toeristen aan te trekken uit Rijsel, de Culturele Hoofdstad 2004,' aldus Jeroen de Preter van De Morgen.
(Rottend Staal Online, 16-12-2003)

terug naar boven


DRIEJAARLIJKSE VLAAMSE ESSAYPRIJS VOOR GEERT BUELENS

Amsterdam/Antwerpen -Geert Buelens, dichter en docent aan het Departement Germaanse Taal en Letteren van de Universiteit Antwerpen, heeft voor zijn essay Van Ostaijen tot heden (2001) de driejaarlijkse Vlaamse Cultuurprijs voor Essay gekregen.

Na een uitvoerig hoofdstuk over de rekbare poëtica van onze medewerker Paul van Ostaijen reconstrueert hij de ontwikkeling van de Vlaamse poëzie in zijn kielzog. De jury prijst de toegankelijkheid van zijn analyse en de grote stijlvastheid waarmee die is geschreven.

Buelens, docent aan het Departement Germaanse Taal en Letteren van de Universiteit Antwerpen, stelde eerder onder meer Paul van Ostaijen, 1896-1928 (1996) samen, een kroniek in documenten over leven en werk van de dichter bij een tentoonstelling in het Archief en Museum voor het Vlaamse Cultuurleven in Antwerpen. In De poes voldeed selecteerde hij uit diens Verzameld werk een aantal opstellen over kunst, politiek en de poëzie van tijdgenoten. Zelf debuteerde hij in 2002 als dichter met de bundel Het is, die werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs en bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs. (Boekbalie/Rottend Staal Online, 16-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (33)

Epibreren - Zes gedichten van Arbeiderspersfondsdichter Harmen Wind zullen in De Nederlandse poëzie van de 19e, 20e en 21e eeuw in 2000 en enige gedichten na te lezen zijn.
In de voorgaande editie stonden twee gedichten van hem opgenomen (Rottend Staal Online, 15-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (32)

Epibreren - Ook twee gedichten van onze medewerker Kester Freriks zullen in De Nederlandse poëzie van de 19e, 20e en 21e eeuw in 2000 en enige gedichten na te lezen zijn.
(Rottend Staal Online, 15-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (31)

Zoetermeer/Epibreren - Jasper Henderson van uitgeverij Nijgh& van Ditmar bericht dat naast verzen van onze medewerker Rick de Leeuw en Huub van der Lubbe tevens poëmen van de volgende dichters uit het Nijgh & Van Ditmarpoëziefonds in De Dikke Komrij na te lezen zullen zijn: Eli Asser, J.M.H. Berckmans, F. Bordewijk, Herman Brood, Bart Chabot, Raymond van het Groenewoud, Paul van den Hout, Lennaert Nijgh, Frans Pointl, Hans Verhagen en Ivo de Wijs. (Rottend Staal Online, 15-12-2003)

terug naar boven


DE DIKKE KOMRIJ (30)

Zoetermeer/Epibreren - Ook poëzie van de C. Buddingh'-prijswinaar 2003, Jane Leusink, zal in De Dikke Komrij na te lezen zijn, zo deelt poëzieredacteur Peter van Dijk van Mozaïek mee. (Rottend Staal Online, 15-12-2003)

terug naar boven


VERSMACHT IN DE NACHT

Epibreren - Afgelopen weekend vond in de Opera van Gent het poëziefestival Versmacht in de Nacht plaats, met onze medewerkers Peter Holvoet-Hanssen en de Venijnig Gebroed-crew, alsmede Michel Bartosik, Dirk van Bastelaere, Geert van Istendael, de Gentse Stadsdichter Roel Richelieu van Londersele, Astrid Lampe, Roger M.J. de Neef, Leonard Nolens, Peter Verhelst. De enige online-recensie die we daarover konden traceren bevindt zich hier.
(Rottend Staal Online, 15-12-2003)

terug naar bovenDE DIKKE KOMRIJ (29)

Amsterdam - Wat nu precies de prijs gaat worden van De Dikke Komrij blijft onbekend. Enerzijds stond in de brief waarin dichters om toestemming gevraagd werd het bedrag van € 17,50 euro; anderzijds is bij de aanvraag van het Internationale Standaard Boeken Nummer (ISBN) een winkelprijs van € 29,95 opgegeven.
Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker liet hierover vanochtend weten: 'De exacte prijs van de bundel wordt begin januari bekend.'

Tot grote vreugde van de circa 75 dichters waarvan opname nu bekend is (en tot vreugd van de desbetreffende uitgeverijen), deelde de uitgeverij verder mee: 'Welke dichters er in de bundel opgenomen zullen worden zal pas bekend worden wanneer de bloemlezing uitkomt.'

Niet alleen leidde deze opmerking tot vreugde, maar ook tot hilariteit op het Rottend Staalhoofdkantoor. Liesbeth van Dalsum, deze week eindelijk weer eens met bureaudienst op het eiland, riep uit: 'Jongens, we gaan ervoor. Deze week wil ik onthulling op onthulling.'
Karel Smits merkte vervolgens op: 'Dat lijstje van dichters die zeker niet geselecteerd zijn, brengen we dat al naar buiten?'
Van Dalsum: 'Later, liefste, later.' (Rottend Staal Online, 15-12-2003)

terug naar boven


POETRY MAGAZINE (2)

Toronto- Vorige week kopte de Wall Street Journal heel ongewoon met een artikel over poëzie, of, beter gezegd, met een artikel over hoe 100 miljoen dollar de sfeer bij het poëzietijdschrift Poetry Magazine veranderen zie de Rottend Staal Online van 11-12-2003).

In de Toronto Star verscheen de 13de een zeer lezenswaardig commentaar op het stuk in de Wall Street Journal, waarin Philip Marchand de nodige kanttekeningen plaatst bij de berichtgeving in de Journal. Volgens hem is ook zonder 100 miljoen dollar de sfeer tussen dichters verziekt (Places for writers/Rottend Staal Online, 15-12-2003)

terug naar boven


het nieuws van nu
het nieuws van december 2003 (a)
het nieuws van november 2003
het nieuws van oktober 2003
het nieuws van september 2003
het nieuws van augustus 2003
het nieuws van juli 2003
het nieuws van juni 2003
het nieuws van mei 2003
het nieuws van april 2003
het nieuws van maart 2003
het nieuws van februari 2003
het nieuws van januari 2003
het nieuws van december 2002
het nieuws van november 2002
het nieuws van oktober 2002
het nieuws van september 2002
het nieuws van augustus 2002
het nieuws van juli 2002
het nieuws van juni 2002
het nieuws van mei 2002
het nieuws van april 2002
het nieuws van maart 2002
het nieuws van februari 2002
het nieuws van januari 2002
het nieuws van december 2001
het nieuws van november 2001
het nieuws van oktober 2001
het nieuws van september 2001

het nieuws van augustus 2001
het nieuws van juli 2001
het nieuws van juni 2001
het nieuws van mei 2001
het nieuws van april 2001
het nieuws van maart 2001
het nieuws van februari en januari 2001
...en voor nog ouder nieuws: klik hier!
terug naar boven