De Dichters uit Epibreren
in de vorige eeuw

In maart 1994 ontstonden op een bijeenkomst in Villa Weltevree in Paterswolde 'De Dichters uit Epibreren'. Van de oorspronkelijke vijf oprichters zijn er nu nog twee over: Tjitse Hofman en Bart FM Droog. Jan Klug is vanaf februari 1996 groepslid.
Hieronder het enige en echte verhaal van wie De Dichters uit Epibreren vroeger waren en wie vanaf 1998 de vaste leden van deze hechte poëzie- en muziekgroep zijn.

1994


De dichters: Bart FM Droog, Tjitse Hofman, Arend Niebuur, Kasper Peters en de muzikant Martijn Woldring komen tezamen voor een gemeenschappelijke voordracht en stichten De Dichters uit Epibreren.

1995

Arend Niebuur verlaat de groep om voor stuurman te gaan studeren. Paul Jainandun Singh (naamsvarianten Paul Singh en Paul Jainandunsingh) neemt zijn plaats in. Af en toe vinden voordrachten plaats met twee gogodanseressen, waarvan we drie verschillende duo's ingezet hebben, met Kamille Kres & Daphne Zwijssen als absolute toppers.

1996

De muzikant Martijn Woldring wordt vervangen door Jan Klug. Martijn gaat zich grondig wijden aan zijn studie bouwkunde. Inmiddels is hij in die bedrijfstak werkzaam. Heel af en toe valt hij in voor Jan Klug bij optredens, gemiddeld eens per jaar.

1997

Kasper Peters verlaat de groep, die daarna bestaat uit Droog, Hofman, Jainandun Singh en Klug.

1998

Paul Jainandun Singh verlaat in juni 1998 de groep, die vanaf dan tot heden bestaat uit Bart FM Droog, Tjitse Hofman en Jan Klug. Van 1998-1999 wordt regelmatig opgetreden met de blauwe zeehonden Hans en Joppe.

1999 2000 2001 2002

In 2000 en 2001 lieten De Dichters uit Epibreren zich ondersteunen door de waddenfurby's Eekee en TooloeArend Niebuur en Martijn Woldring bij optreden in De Silo, december 1994Gogo-danseres Kamille Kres, die bij De Dichters uit Epibreren danste in 1995 en 1996, ondermeer bij Lowlands 1995, Winterschrift 1996 en in het Rotterdamse Zuidtheater.

 
In vroeger dagen behoorden Arend Niebuur, Kasper Peters (beneden rechts), Paul Jainandun Singh (midden boven), dichters, en Martijn Woldring (links), muzikant, tot de Epibreren-clan.
foto: Chris van Wierst
Aankondiging van een Epibreren-optreden in club Vera, anno 1996. Gemaakt door Snorkel.
Voor uitgebreidere informatie kunt U terecht in het Epibreren-archief; ook kunt U direct contact met De Dichters uit Epibreren opnemen.