Erik Jan Harmens 

      laatste update 11 september 2003 (click for English version)


     Previous Home Next

biografie gedicht: contact
  Kwak, 2002  
  Ik denk dat ik vanavond om acht uur wel weer aanspreekbaar zal zijn, 2001  


BIOGRAFIE

Erik Jan Harmens werd op die gemiddelde zomerse 10de julidag 1970 geboren te Harderwijk en groeide op in slaapstad Alphen aan den Rijn. Al in 1985 begint hij met het schrijven van gedichten en liederen. Sindsdien gaf hij vele honderden optredens, ondermeer in het Nuyorican Poets Cafe te New York..


© Bart FM Droog, 2002
Op 5 mei 2001 won hij de finale van de Poetry Slam Festina Lente Poëzieslag in Amsterdam., en op 19 april 2002 de finale van de Nijmeegse Poetry Slam. Een maand later won hij in Doornroosje te Nijmegen ook de landelijke Poetry Slam finale, ofwel de 'Grand City Slam'.

Het team uit Amsterdam, naast Harmens bestaande uit Tjitske Jansen, Eus en Sven Ariaans, sleepte die avond tevens de 'Gouden Schrijfmasjien' in de wacht - de prijs voor de beste slamstad, ter beschikking gesteld door Bart FM Droog namens de stad Groningen.

Gedichten van zijn hand verschenen in de tijdschriften 'MillenniuM', 'Begane Grond', 'Rottend Staal' en 'De Brakke Hond', alsmede in de bloemlezing Drugs - verslavende gedichten, samengesteld door Vrouwkje Tuinman en Ingmar Heytze (Uitgeverij 521, 2002). Op het Lowlands Festival 2001 trad hij op met Herman van Bostelen in het programma Beeldspraak (26 augustus 2001).
In 2002 was Erik Jan Harmens onder meer te zien bij Lowlands en het Wintertuin festival. Op 21 september 2003 verschijnt zijn debuutbundel In Menigten bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

Zie ook: www.erikjanharmens.nl

Raadpleeg www.google.com voor meer over Erik Jan Harmens.

terug naar boven


KWAK

en dan altijd maar weer Famous Grouse om de
wegtikkende tijd

vroeg op de dag als ze schaterlacht
haar benen spreidt zover ze kan
en je vraagt haar hard te nemen

en hard was dan altijd weer té hard
en hard was dan nooit echt hard genoeg

oh ochtend ochtend morgen vroeg
die ze wegwuift weglacht lange nacht

over drie uur word ik in topconditie op kantoor
verwacht

© Erik Jan Harmens, 2002


IK DENK DAT IK VANAVOND OM ACHT UUR WEL WEER AANSPREEKBAAR ZAL ZIJN

Terwijl de acceptgiro's vergelen in een lade kan ik nog net met wat statiegeld een sixpack bier betalen. Het leven steeds met één dag verlengen (de cursusleidster vraagt: wat kom je halen? Wat kom je brengen?). Met een tong van leer wil je: nooit zo'n avond meer.

In de snelbus naar mijn tweede thuis, vergeef ik mijzelf mijn medelijden met mijn medereizigers (totdat je opstaat en braakt en je pasgeboren kind een dwarslaesie slaat).

Gelijk een lijk bereik ik niets. Plots zet ik een keel op (het huilt dat het giet). Nog even en ik gooi al mijn gedichten voor de trein. Ik denk dat ik vanavond om acht uur wel weer aanspreekbaar zal zijn.

© Erik Jan Harmens, 2001

CONTACT

Erik Jan Harmens: erikjanharmens@erikjanharmens.nl
http://www.erikjanharmens.nl/

UITGEVERIJ
Nijgh & Van Ditmar

Postbus 3879
1001 AR Amsterdam
tel: 020-551.12.62
fax: 020-620.35.09


BOEKINGEN

SSS
Stichting Schrijvers School Samenleving

Huddestraat 7
1018 HB Amsterdam
telefoon: 020-623.49.23


 

alweer zo'n internetpagina uit Epibreren


© Erik Jan Harmens/Rottend Staal Online 2001-2003. Auteursrecht berust bij de auteurs op basis van de Auteurswet 1912. Er mag niets uit deze website worden overgenomen, opgeslagen op media ter verspreiding onder derden, gepubliceerd of anderszins verveelvuldigd zonder uitdrukkelijke, voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs.