POETRY SLAM IN GRONINGEN

Momenteel worden geen Poetry slams meer in Groningen georganiseerd; na drie jaar was de aardigheid er wel vanaf.

Wel wordt er vanaf oktober 2003 de Poëet & Date Show in de Usva gehouden, met Meindert Talma, Jan Klug en Bart FM Droog. Maandelijks een bekende gastdichter en een open podium.

En zo ging het vroeger:

SCHRIJVERSSCHOOL GRONINGEN

Organiseert vanaf november 2000 elke maand de Word Slam in het Literair Lokaal, Schrijversschool, Oliemulderstraat 51 te Groningen. Op 2 oktober 2001 begint het seizoen 2001/2002 met de eerste Word Slam, waar men naast poëzie ook proza of liedteksten mag brengen, zolang het maar zelfgeschreven is. Volgende Slams steevast op de eerste dinsdag van de maand. Men kan zich aanmelden bij Rense Sinkgraven, tel: 050-850.71.62.

Op 1 juli vond de Finale van het eerste seizoen plaats. De winnaars van de eerste 8 slams streden om de Word Slam Bokaal 2001. Met Arthur la Fèber, Matty de Vries, Nina Werkman, Hubert Klaver, Lyric Style Division (Sieger M. Geertsma c.s.), Ruud Knook, Remko Kapinga en Sjef Weller.
Sjef Weller veroverde de eerste plaats, Matty de Vries de tweede en Nina Werkman werd derde in een volgepakt Literair Lokaal.
Presentatie: Bart FM Droog en zijn charmante assistente Fräulein Elke Schick. Muzikale intermezzo's: Meindert Talma.
Klik hier voor de recensie van de finale in het Groninger Dagblad.

Zie de Rottend Staal Online Agenda voor meer details.

home