Poëziewedstrijd 2004

naar beginpagina       naar overzicht 2004

HET WINNENDE GEDICHT
HET JURYRAPPORT
WEDSTRIJDREGLEMENT


De Schrijversschool van het Kunstencentrum Groningen organiseerde in samenwerking met de Openbare Bibliotheek op de Gedichtendag en Poëziemarathon traditiegetrouw een poëziewedstrijd met dit keer als thema: Helden. Bezing je held in prachtige bewoordingen. Van Superman tot W.F. Hermans, van Shakira tot God. De jury van deze wedstrijd bestond uit de schrijvers Liesbeth Annokkee, André Degen, Remco Ekkers en Paul Janssen. De Poëziemarathon vond plaats op donderdag 29 januari 2004. In deze Poëziemarathon werken boekhandels, cafés, literaire en andere organisaties samen om een poëzieprogramma van 24 uur te bieden. Op tal van locaties werd er van poëzie genoten kunnen worden.

Prijzen

De prijzen worden beschikbaar gesteld door de Schrijversschool van het Kunstencentrum Groningen en de Openbare Bibliotheek. De drie prijswinnaars ontvangen respectievelijk 50 euro, 40 euro en 30 euro. Daarbij wordt het winnende gedicht gepubliceerd in de Groninger Gezinsbode. De eerste drie worden geplaatst in het literaire blad Noachs Kat.
De uitslag wordt om 16.00 uur op een speciale, openbare bijeenkomst van de Schrijversschool bekendgemaakt in de Openbare Bibliotheek Groningen (Oude Boteringestraat 18).

Voorwaarden
- per deelnemer mogen maximaal twee gedichten van maximaal 24 regels (exclusief titel, inclusief witregels) opgestuurd worden;
- de gedichten moeten te maken hebben met het thema 'Helden';
- op de inzending zelf mag geen naam en adres voorkomen. Die moet je apart bijvoegen, zodat de jury je werk onbevooroordeeld kan bekijken;
- geef op een apart briefje door:
je naam, adres, telefoonnummer en eventueel e-mail;
- je inzending moet uiterlijk 9 januari opgestuurd worden naar:

Poëziewedstrijd 'Helden'
Schrijversschool
Walstraat 34
9711 VS Groningen

Voor meer informatie:
tel: 050-8507148
e-mail: rense.sinkgraven@wanadoo.nl©
Stichting Poëziemarathon Groningen,  2000-2004

terug naar boven