WEGENS VOETTOCHT TIJDELIJK GESLOTEN

Epibreren - Vanwege de Zeuvendaagse zal de nieuwsvoorziening hier tijdelijk staken. Verslagen van de barre tocht door de provincie van turf, jenever en achterdocht zullen o.a. op droog.volkskrantblog.nl te lezen zijn.

(Rottend Staal, 21 september 2007)

terug naar boven


FILM OVER JUDITH HERZBERG OP DE BUIS

Epibreren - Op 30 september vertoont de NPS in 'Het uur van de wolf' om 23.15 uur een film van Saskia van Schaik over Judith Herzberg. De film heet 'Bijna nooit' en gaat over de tegenstelling 'het gaat om mijn werk niet om mij'. Van Schaik maakte eerder een film over de onlangs overleden Ingrid Jonker. Herzberg bracht recentelijk een cd uit bij De Harmonie.

(Rottend Staal, 21 september 2007)

terug naar boven


EEN NIEUWE HERFST!

Epibreren - De succesvolle binnenkomst van het seizoen genaamd herfst heeft de pennen doen bewegen. Zo wenst onze medewerker Ingmar Heytze ons getergde volk een burgemeesterreferendum-, een Rita-, een Valse Noot- en een Pomloze herfst toe; blijkt onze sterverslaggeefster een vers kwatrijn geschreven te hebben en wenst uw hoofdredacteur meer bizarre one-liners van Wilders en Verdonk te horen. De Valse Noot kan inderdaad beter op winterslaap, maar die Pomloze herfst, nee, daar zie ik het niet van komen.

Het kan dus verschillen. Daarom vertrek ik straks naar mijn moeder in Emmen, om vandaaruit door te reizen naar Gieten, alwaar zaterdagavond begonnen wordt met de Zeuvendaagse.

Die voettocht brengt met zich mee dat t/m zondag 29 september de nieuwsvoorziening hier zeer sporadisch zal plaats vinden.

(Bart FM Droog, Rottend Staal, 21 september 2007)

terug naar boven


RECTIFICATIE: 12,5 JAAR POËZIECIRCUS

Epibreren - Enkele dagen geleden berichtten we dat het Utrechtse Poëziecircus 10 jaar zou bestaan. Dat is onjuist. Een onzer medewerkers raadpleegde de archieven en kwam tot de ontdekking dat het Poëziecircus al twaalfeneenhalf jaar bestaat.

(Rottend Staal, 21 september 2007)

terug naar boven


J.A. DÈR MOUW-MANIFESTATIE IN MONNICKENDAM

Epibreren - Het schrijnend onrecht dat de onlangs overleden J.A. dèr Mouw is aangedaan manifesteert zich maandag 24 september in Monnickendam, in de vorm van een manifestatie in de Lutherse Kerk aldaar. Het Noordhollands Dagblad bericht er uitvoerig over.

(Rottend Staal, 19 september 2007)

terug naar boven


FEEST IN TIVOLI: 10 JAAR POËZIECIRCUS

Epibreren - Het Utrechtse Poëziecircus bestaat 10 jaar. Dat wordt komend weekend in Tivoli gevierd, met o.a. voordrachten van onze medewerkers Tsead Bruinja, Erik Jan Harmens, Ingmar Heytze, F. Starik, Vrouwkje Tuinman, Tommy Wieringa en Menno Wigman. Zie de circus-site voor alle details.

(Rottend Staal, 19 september 2007)

terug naar boven


BERICHT VAN ROTTERDAMSE STADSDICHTERS

Rotterdam - Op woensdag 19 september zal 'Wolkenkrabben', het vierde stadsgedicht van de Rotterdamse stadsdichters De Woorddansers, op een poster verschijnen. Als bijlage van De Havenloods zal het huis aan huis verspreid worden in Rotterdam, in een oplage van 80.000 exemplaren. Het project is ontstaan uit een samenwerking met Rotterdam 2007, City of Architecture. In totaal worden honderdduizend posters gedrukt. De poster is paars en gaat vooraf aan het verwijderen van de veertig paarse accenten op markante gebouwen in Rotterdam.

Zaterdag 22 september zullen De Woorddansers en enkele gastartiesten vanaf 11.00 uur op een hoogwerker bij het World Trade Centre (boven de koopgoot, bij de Coolsingel) optreden. De poster zal daar ook verkrijgbaar zijn voor belangstellenden.

(Rottend Staal, 18 september 2007)

terug naar boven


PLATTELANDSDICHTER VOOR VLAANDEREN

Antwerpen - Nadat heel wat Vlaamse steden een eigen stadsdichter kozen, heeft de provincie Oost-Vlaanderen voor het eerst een 'plattelandsdichter' benoemd. Die moet het buitengebied bezingen in al zijn facetten. De keuze viel op de 55-jarige Lut De Block. De Morgen bericht er uitvoerig over.

(Rottend Staal, 18 september 2007)

terug naar boven


TWIJFEL OVER HET BESTAAN VAN JAN KLUG

Eenrum - 'Knettergek', zou de Nederlandse politicus Geert Wilders zeggen over het clubje mensen dat en plein public twijfelt over het bestaan van Jan Klug, de ontwerper van www.epibreren.com, technisch hoofdredacteur van Rottend Staal en bovenal begaafd muzikant.

'Es besteht berechtigter Zweifel über die Frage, ob Registrant [van www.epibreren.com] und tatsächlicher Verwalter die gleiche Personen sind: der Registrant sollte ein Deutscher aus Leer (Jan Klug) sein, als Verwalter agiert aber ausschließlich der Niederländer Bart FM Droog. (...) andererseits sollte überprüft werden, ob der Registrant eine real existierende Rechtsperson ist.'

Of, zoals deze club het in het Nederlands zegt: 'Er bestaat gerechtvaardigde twijfel over de vraag of de registrant [Jan Klug] en daadwerkelijke beheerder wel een en dezelfde persoon zijn en of de registrant überhaupt wel bestaat.'

Het zou kunnen zijn dat hier sprake is van een nieuwe sekte. Een sekte die niet in het bestaan van een opperwezen gelooft, maar onder leiding van een door 'gezondheidsredenen' gekwelde goeroe gelooft in het niet-bestaan van een bestaand persoon. Jan Klug, die momenteel elders in Europa aan een muziektheaterproductie werkt zegt hierover: 'Ik heb het hier in Italië erg druk en absoluut geen zin en tijd om mij met deze dingen bezig te houden.'

(Rottend Staal, 17 september 2007)

terug naar boven


EEN FRISSE HERFST, EEN SCHOON BEGIN

Eenrum - Nu het poëziegedeelte van het internet gereinigd lijkt van de ergste uitwassen kan er over worden gegaan tot de orde van de dag. En omdat de Nederlandse dagen in het oosten het eerst beginnen: morgenmiddag, zondag 16 september 2007, vindt er in het Oost-Groningse Nieuwolda een poëzieprogramma onder leiding van Willem Jan van Wijk plaats.

(Rottend Staal, 15 september 2007)

terug naar boven


DE ZEUVENDAAGSE

Eenrum - Op www.dezeuvendaagse.nl is nu het complete etappeschema van de massale literaire voettocht door Drenthe te lezen. Onder de strompelende dichters en schrijvers bevinden zich H.H. ter Balkt, Jurre van den Berg, Bart FM Droog, Willem Groenewegen, Rutger Kopland, Tjitse Hofman, Suzanna Jansen, Marga Kool, Nicolette Leenstra, Ronald Ohlsen, Suze Sanders, Rense Sinkgraven, Frank Westerman, Tommy Wieringa e.v.a.. Carry van Bruggen, een van de bekendste schrijfsters uit Drenthe, is door omstandigheden helaas verhinderd mee te strompelen, net als Vasalis en Jo Bergmans-Beins (wegens technische redenen konden in dit stuk enkel links naar sites van vrouwen gelegd worden).

(Rottend Staal, 13 september 2007)

terug naar boven


WEER MEER RECENSIES

Wevelgem - Ze krijgen er maar niet genoeg van, de makers van Poëzierapport. Zo plaatsten ze de afgelopen dagen besprekingen van:
Ze hapte van een tomaat - Anne Büdgen, door Catharina Blaauwendraad
Wie trekt de regen aan - Pim te Bokkel, door Yves Joris
Songloed - F. Starik, door Alain Delmotte

(Rottend Staal, 13 september 2007)

terug naar boven


KIJKTIP LIESBETH VAN DALSUM

Haren - Vanavond komt mijn favoriete programma weer op de huis. Het is bijna net zo leuk en grappig en geestig en charmant als in de spiegel kijken, maar dan anders: BBC 2, 23.00-23.30 uur C.E.T.: Tittybangbang: the best bits.

Daarna kijk ik wel weer in de spiegel. En dan zie ik... moi!

(Liesbeth van Dalsum, Rottend Staal, 12 september 2007)

terug naar boven


 

PUNKZINE-TENTOONSTELLING

Epibreren - Een van de overeenkomsten tussen de poëten Diana Ozon, Erik Lindner, Menno Wigman, Dorpsoudste de Jong en Bart FM Droog is dat ze eens, diep in de vorige eeuw, publiceerden in punkzines. Daarom is het zo aardig dat van 16 tot 30 september 2007 in het museum voor schriftelijke communicatie 't Scryption (Spoorlaan 434a, Tilburg) een tentoonstelling van eigenzinnig vormgegeven Nederlandse en Vlaamse undergroud punk- en hardcorefanzines te zien is.

Fanzines worden, zoals het woord al zegt, gemaakt door bevlogen fans. Ze bevatten colums, artikelen en interviews met allerlei bands en artiesten. In de punk- en hardcorescene komen de fanzines in allerlei vormen voor.

De expositie is samengesteld door Johan Prenger (Reflections Records), Jos Houtveen (Lärm/Seein Red) en Pytrik Schafraad (Re/fuse Magazine / Socioloog RU Nijmegen), in vroeger tijden allemaal actief in de hardcore- en punkscene en allemaal makers van fanzines.De tentoonstelling wordt gehouden in het kader van festival ZXZW, platform voor kleinschalige kunst met (underground)muziek als basis.

(Rottend Staal, 10 september 2007)

terug naar boven


MEER EN MEER KWALITEITSPOËZIENIEUWS

Epibreren - Om te voorkomen dat het aanwezige poëzienieuws zesmaal op de verschillende poëzienieuwssites te lezen is probeert Rottend Staal zo veel mogelijk nieuws dat op een van de hierboven aan te klikken sites te lezen is te vermijden, tenzij daar reden voor is.

(Rottend Staal, 10 september 2007)

terug naar boven


GEEN POËZIE MEER IN DE HEL EN ANDER MENGELNIEUWS

Epibreren - BN/De Stem bericht over het definitieve eind van een van 's lands leukste poëziefestivals, Dichterbij de Hel in Fort de Hel nabij Willemstad.

Diverse media melden een actie met rechtszaak voor het behoud van het graf van de onlangs overleden Martinus Nijhoff (1894-1953).

Kristiina Ehins bundel The Drums of Silence, vertaald door Ilmar Lehtpere, is vrijdag bekroond met de Corneliu M. Popescu Prize for European Poetry. Lehtpere kreeg de vertaalprijs à 1500 pond van de Londense Poetry Society voor het gedicht '. Woest en Ledig vertelt meer, maar anders. Dit korte RS-bericht is de juiste versie.

(Rottend Staal, 9 september 2007)

terug naar boven


ACTIE MET GEDICHT VAN DAMBUDZO MARECHERA

Epibreren - Afgelopen avond kreeg ik van PEN Nederland het verzoek mee te werken aan de actie World Wide reading against the regime of Robert Mugabe. Natuurlijk, was m'n antwoord. Vandaar dat ik op m'n Volkskrantblog de actie belichtte. Bij het leggen van een link onder de naam van de Zimbabwaanse dichter, wiens gedicht de komende week in de vertaling van Robert Dorsman overal te horen zal zijn, merkte ik dat die dichter niet bestaat.

In alle persberichten stond namelijk een verkeerde naam: 'Dambudzo Marecher'. En het is: Dambudzo Marechera, 1952-1987. Met een A achter de R. Maar goed, dat wordt nu massaal gerectificeerd. Want het gaat wel degelijk om iets ernstigs:

ZimbabweWatch steunt de Zimbabwanen die een democratisch en rechtvaardig Zimbabwe nastreven. In september haakt ZimbabweWatch aan bij de World Wide Readingcampagne, georganiseerd door het Internationales Literatur Festival Berlin. De campagne houdt in dat schrijvers, wanneer zij in de week van 6 tot 14 september verplichtingen hebben (een lezing, een debat, een voordracht, een radio- of televisieoptreden), een van tevoren gekozen gedicht voorlezen uit protest tegen de huidige situatie in Zimbabwe.
Dit is de Nederlandse vertaling van het gedicht:

ORAKEL VAN DE POVO*

Haar uitzicht is er een van struikgewas
Met helden zonder werk
Die gisteren een land innamen
En vandaag honger kennen

En sommige heuvels versnelden hun dorst
En zetten anderen aan tot brandstichting en blasfemie
Gebaarden toeristen en bussen te stoppen
Richtten ongehoorde vernielingen aan
Haar uitzicht is er een van kurkdroge akkers
Met uitgeteerde getergde illegale landbezetters
En dikke opgeblazen gewapende opperheren
Die de wankele onderkomens komen afbranden
Op weg naar politierechter en dorpsrechtbank
De zwakste van de hongerende burgers –
Haar blik is er een van graantrucks van voedselhulp
Die in rook opgaan tussen vertrekpunt
En hoopvolle bestemming –
Wanhopig wordt ze aangetroffen in biertenten
En dranklokalen aan de kant van de weg
En in bordelen: waar ze met de laatste restjes
Leurt van haar ontgoochelende blik.

(© Erven Dambudzo Marechera, © vertaling: Robert Dorsman; actie voor een menswaardig en democratisch Zimbabwe, september 2007, www.zimbabwewatch.org; overname toegestaan vermits voorzien van '© t/m www.zimbabwewatch.org'-informatie)

* 'Povo' is de term die politici in Zimbabwe geven aan de gewone mensen, ofte wel de meerderheid van de kiezers.

(Bart FM Droog, Rottend Staal, 7 september 2007)

terug naar boven


FOTOARCHIEF VAN MOERKERKEN

Epibreren - Emile van Moerkerken (1916-1995) was een van Nederlands grootste twintigste eeuwse fotografen. Een deel van zijn werk is besurfbaar in het Fotoarchief Van Moerkerken. Een jeugdige Gerard Reve, een jonge Jan Wolkers, een drinkende Victor E. van Vriesland, een koddige Jef Last en een vrolijke Doesjka Meijsing zijn een paar van de auteurs waarvan foto's in het Fotoarchief te bewonderen zijn.

(Rottend Staal, 7 september 2007)

terug naar boven


'NATIONALE ODE AAN DE HERFST'

Epibreren - Bierbrouwer Hertog Jan organiseert momenteel het schrijven van het 'Nationale ode aan de herfst'-gedicht. In de Metro verschenen de afgelopen dagen de eerste acht regels van dit gedicht, van de hand van Bart Chabot. De bierbrouwer nodigt dichters uit mee te werken aan het schrijven van deze ode, die op 21 september in voltooide vorm in de Metro te lezen zal zijn.

Nationale ode aan de herfst

  plotseling,
zonder dat piet paulusma
    dit had aangekondigd,
  of helga,
      was het herfst-
  het septemberregende
en de wind rammelde
    aan de bomen

...

aldus Bart Chabot. Vijf dichters mogen verder werken aan dit gediicht. De sluitingstermijn voor inzending van de eerstvolgende drieregels is gesloten; de daarop volgende regels kunnen verstuurd worden naar odeaandeherfstQhertogjan.nl (vervang i.v.m. spambestrijding de Q door de @). De mooiste regels worden beloond met een prijs, waaronder 'een hoogstpersoonlijk Hertog Jan-arrangement', aldus de Hertog, wiens site enkel voor achttienplussers te bezoeken is en waarop uw dienstdoend redacteur geen nadere informatie kon ontdekken.

(Rottend Staal, 6 september 2007)

terug naar boven


ONBEKENDE GEDICHTEN W.H. AUDEN ONTDEKT

Epibreren - De Papieren Man bericht over hoe de BBC bericht hoe een man genaamd John Smart drie aan de onlangs overleden W.H. Auden toegeschreven gedichten ontdekte.

(Rottend Staal, 6 september 2007)

terug naar boven


KLEINE REVOLUTIE PRODUCTIE PRESENTEERT

Epibreren - Op donderdag 13 september zal Kleine Revolutie Producties i.s.m. Het Patronaat te Haarlem een avond presenteren met de titel 'Een Kleine Revolutie'. In de zaal boven het Patronaat Café zullen drie dichters en drie singer-song writers ieder op een unieke manier op elkaars werk reageren. Onze medewerker Bas Belleman zal optreden met Leine, onze medewerker Thomas Möhlmann met Jodi's Doorstep en onze medewerker Lucas Hirsch met Benjamin Winter.

(Rottend Staal, 5 september 2007)

terug naar boven


EERSTE ROTTEND STAALBERICHT UIT UTRECHT

Utrecht - Vooruitlopend op komende gebeurtenissen is dit bericht te Utrecht online geplaatst. Een kleine stap voor de mensheid, maar een grote stap voor onze redacteur Chrétien Breukers.

(Rottend Staal, 4 september 2007)

terug naar boven


GEDICHT JAN WOLKERS OP POSTZEGEL

Epibreren - Dat ziet er zo uit:Bij de Papieren Man meer over deze postzegel.

(Rottend Staal, 3 september 2007)

terug naar boven


BERICHT UIT FRANKRIJK

waarschuwing: kennis van het Frans noodzakelijk voor het juiste leesgenot

Isle-sur-la-Sorgue - In Griekenland en in Lagrasse mag het dan branden, daar waar ik kwam regende het. Veel reden en tijd dus om in boekhandels door te brengen, als je het van de positieve kant wil bekijken.

Dit leverde de volgende achterhaalde zaken op:

René Char is 100 jaar geleden alhier geboren. Een drietal boekjes van/over Char toegevoegd aan mijn verzameling. Misschien iets voor onze gids in het Franse dichtersland om aandacht aan te besteden.

Voor de fans van de uitvinder van de pataphoon: ter gelegenheid van het feit dat 60 jaar geleden L'Ecume des jours uitkwam, is er een speciale uitgave in doos uitgekomen met 40 inédits.

Jaques Prévert stierf 30 jaar geleden en ook dat leverde een regen aan specials op. Niets van aangeschaft, maar wellicht goed om te weten voor de enkele liefhebber.

En dan nog even wat Flarf. Ik las in een interview met de schilder Philippe Cognée waarin stond dat hij Google Earth gebruikt voor zijn nieuwste werk, lees ook hier:

de la découverte de Google Earth ... La nouvelle série d'images que j'ai réalisées depuis quelques mois provient d'un moteur de recherche sur Internet qui s'appelle Google Earth. Celle-ci s'inscrit dans la suite logique du travail que je mène depuis plusieurs années sur le thème de la ville. .../... Par rapport à ce thème, j'ai commencé à travailler avec un appareil photo, puis j'ai utilisé un caméscope, enfin tout récemment je me suis intéressé à l'ordinateur. Quand j'ai découvert Google Earth, j'ai été aussitôt fasciné par le type d'images que je pouvais capter. Comme j'ai énormément voyagé ces temps derniers en quête de motifs sans cesse renouvelés, l'idée de pouvoir voyager sans quitter l'atelier m'a totalement excité. Les images de villes que montre Google Earth sont inimaginables puisque ce sont des vues prises par satellite ; on peut jouer à en saisir des plans très rapprochés vraiment impressionnants qui frisent l'abstraction... J'éprouve une véritable fascination pour les villes et plus encore pour les mégalopoles, c'est-à-dire pour tout ce qui constitue notre monde d'aujourd'hui. Google Earth nous en offre une vision passionnante parce que cela nous place dans un rapport qui est presque de voyeurisme, voire pornographique dès lors qu'on opère en grossissements de plus en plus importants, et que la qualité des images est digne de la plus incroyable science-fiction .../...

Of dit Flarf is in de juiste zin van het woord, ik weet het niet, dat laat ik aan onze gezagvoerder op dit gebied over.

En tenslotte Manga. Manga is een Japanse versie van het stripverhaal met (deels) een eigen code. Het bestaat in vele soorten en maten, van onschuldige meisjesboekjes tot zeer schuldige mannenboekjes. Frankrijk dat al een reputatie had met strips, is na Japan, het tweede land ter wereld op het gebied van het aantal uitgebrachte boeken en lezers. De afdeling Manga in de supermarché en in de echte boekhandel is enorm en alleen de echte stripafdeling is nog groter. Dat fascineert. Waarom in Frankrijk wel en bij ons niet? En wat is het überhaupt. Dat soort vragen. Aangezien ik echt niets wist en weet over manga, heb ik mezelf maar een standaarwerk over het fenomeen cadeau gedaan. Ik ben daar nog in bezig. Eerst moet Harry Potter uit.

(Nanne Nauta, Rottend Staal, 2 september 2007)

terug naar boven


ARNOUD RIGTER STADSDICHTER EINDHOVEN

Epibreren - Sinds gisteravond kent ook Eindhoven een stadsdichter. Onze medewerker Arnoud Rigter (1978) neemt tot en met 2009 de taak op zich. Zie de komende tijd vooral zijn eigen site www.doorzin.nl voor de laatste stadsdichterlijke ontwikkelingen in de lichtstad.

Onze sterverslaggeefster Liesbeth van Dalsum sprong na het horen van bovenstaand nieuws in haar okergele Daf Daffodil 32 'S' Sedan Rally en snelde naar Eindhoven voor dit exclusieve interview, dat ze afnam op de stoep van de Effenaar.

Liesbeth van Dalsum: 'Arnoud, laiverd, wat zijn je plannen?'
Arnoud Rigter: 'Eindhoven profileert zich als een ontwikkelende stad, vooral rond techniek en design. Daar heb ik affiniteit mee, al is het op een ambivalente manier. De afgelopen jaren zijn hier veel torens verrezen. Eindhoven probeert groots te lijken maar heeft ook nog veel dorpse en burgerlijke trekjes. Dat vind ik spannend, dáár wil ik in gedichten portretten van maken (meer dan naar aanleiding van een gelegenheid of anekdote).'
Van Dalsum: 'Toe maar weer! Wat serieus allemaal!'
Rigter: 'Ik overweeg mezelf voor de grap DafStadsDichter te noemen: Zowel Eindhoven als DAF staan bekend om technische vooruitstrevendheid - o.a. Philips, TU/e en DAF's 'pientere pookje' - en beiden hebben ze een weinig spannend imago.'
Van Dalsum: 'Nu, ik vind DAF best wel een hele fijne en spannende band. Anyhow, genoeg gegrold nu. Wat is verder van belang?'
Rigter: 'Verder zijn originaliteit en creativiteit voor mijn Stadsdichterschap belangrijk. Dat zal ook moeten blijken uit een website die ik binnenkort klaar wil hebben. De link zal ik doorsturen...'
Van Dalsum: 'Dolletjes, ik kan bijna niet wachten! Enfin, ga je ook eenzame uitvaarten 'doen'?'
Rigter: 'Hoewel ik dat een sterk initiatief vind ga ik dat op korte termijn niet doen. In eerste instantie zal het me te doen zijn om wat ik eerder tegen je zei: eerst een Eindhoven-portret in de steigers zetten. Op termijn zal ik het wellicht overwegen: zo'n kans laat je niet zomaar lopen. Maar als ik dat doe, wil ik het tuurlijk ook goed doen... en eerlijkheidshalve zou ik me daar bij zulke gelegenheden op dít moment nog niet comfortabel bij voelen. Er zijn goede uitvaartdichters in Nederland en mijn schrijfstijl is ook niet direct 'uitvaart-suitable'. Mocht ik het wel gaan doen, dan laat ik het je weten.'
Van Dalsum: 'Ja, dat moet je zeker doen. Maar... het stadsdichterschap van Eindhoven, schuift dat een beetje?'
Rigter: 'Vijftienhonderd euro per jaar - ik neem aan dat ik dat wel zeggen mag.'
Van Dalsum: 'Van mij wel, schat. Dank voor je tijd en veel succes.'

(Rottend Staal, 1/2 september 2007)

terug naar boven


zie voor ouder nieuws het
Rottend Staal-nieuwsarchief.

© Rottend Staal Online 2000-2007. Auteursrecht berust bij de auteurs op basis van de Auteurswet 1912. Er mag niets uit deze website worden overgenomen, opgeslagen op media ter verspreiding onder derden, gepubliceerd of anderszins verveelvuldigd zonder uitdrukkelijke, voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs.

Installatie van hyperlinks

De installatie van hyperlinks naar de site is vrij en kan gebeuren zonder toestemming.
De pagina's van deze site mogen echter niet worden opgenomen in de pagina's van een andere site.