Cursus Debuteren met poëzie

 
Verbeter uw gedichten én uw presentatie

Vanaf februari 2006 verzorgen weblog-groep de Contrabas en poëziedagblad Rottend Staal Online de cursus 'Debuteren met poëzie'. Ze willen aankomende dichters niet alleen wegwijs maken in de wereld van uitgevers, agenten en boekhandelaren, maar ook begeleiden bij het schrijfproces. Cursusleider is een van de geliefdste dichteressen van het land: Liesbeth van Dalsum.


Wat moet je wel en wat moet je vooral niet doen bij je pogingen om je poëziedebuut op papier te zetten, uitgegeven te krijgen en promotioneel te ondersteunen? Dat zullen vragen zijn die aan de orde komen tijdens de cursus 'Debuteren met poëzie' die vanaf woensdag 15 februari gegeven zal worden op het internet. Als geen ander moeten de makers van de Contrabas en Rottend Staal, connaisseurs van de ins en outs van het 'poëziewereldje', in staat worden geacht de antwoorden op die vragen aan te dragen.

Later in de cursus komen gastdocenten als Catharina Blaauwendraad, Ingmar Heytze en Rozalie Hirs aan het woord en gedichten van bekende dichters als Gerrit Achterberg, Gaston Burssens, Gerrit Komrij, Piet Gerbrandy, Diana Ozon e.v.a. worden behandeld. Van Dalsum vertelt al dan niet over over hun werkwijze en over hoe zij ooit debuteerden. Maar misschien vertelt ze dat ook wel niet. Daarnaast zullen Chrétien Breukers, poëzieredacteur bij uitgeverij BnM, en Bart FM Droog, ex-Stadsdichter van Groningen en hoofdredacteur van Rottend Staal hun visie op debuteren met poëzie geven.

Interessant is dat de cursisten geautomatiseerde begeleiding zullen krijgen bij het schrijfproces. Aan bod komen onderwerpen als stijl, vorm, genre, inhoud, doelgroep, innerlijke noodzaak, het kommageneuk, witregels, show don't tell en andere facetten die in een gedicht relevant kunnen zijn.

Puntsgewijs:

Voorbehoud:
  • Het maximum aantal deelnemers is onbeperkt.
  • Deelname aan de cursus houdt niet automatisch in dat de cursist in een later stadium individueel begeleid zal worden door de Contrabas en Rottend Staal Online.
  • Deelname aan de cursus houdt niet automatisch in dat de Contrabas en Rottend Staal Online zich zullen inspannen een uitgever te vinden voor het werk van de cursist.
  • Gemiste lessen zullen niet worden vergoed.
  • Gemiste lessen kunnen worden ingehaald.


Praktische informatie:

Cursusleider: Liesbeth van Dalsum, geliefd dichteres en sterverslaggever.
Gastdocenten: Catharina Blaauwendraad, Chrétien Breukers, Bart FM Droog, Ingmar Heytze, Rozalie Hirs e.v.a.
Tijd: vanaf woensdag 15 februari 2006.
Duur van de cursus: naar wens en noodzaak, afhankelijk van de intelligentie en het talent van de deelnemer.
Locatie: www.epibreren.com/rs/cursus1.html
Kosten: gratis.