Adriaan Lokman
      hét interview

      laatste update 22 september 2005
      oorspronkelijk gepubliceerd: juni 2002


     Previous Home Next

GRAND PRIX VOOR ADRIAAN LOKMAN'S 'BARCODE'

Rotterdam - Animator Adriaan Lokman, die momenteel bezig is de laatste hand te leggen aan een animatie van het gedicht 'Trainspotting' van Bart FM Droog, heeft met zijn animatiefilm 'Barcode' de Grand Prix van het animatiefestival in Annecy gewonnen. De Grand Prix is, na de Oscar, zo ongeveer de hoogst haalbare onderscheiding in animatie.

Liesbeth van Dalsum vroeg hem wat dit voor hem betekent.
Adriaan Lokman:
"Ik ben er ontzettend blij, trots, en ook nogal overdonderd mee. De prijs kwam totaal onverwacht, ook omdat 'Barcode' een hele andere film is dan de meer traditionele animaties in het verdere programma. Dat Annecy heeft gekozen voor 'Barcode' geeft aan dat de festivalorganisatie openstaat voor een ander soort animatie dan de meer traditionele films, en ik kan dat uiteraard alleen maar toejuichen.
Van Dalsum: "Waar is 'Barcode' te zien?"
Lokman: "'Barcode' draait de komende twee weken in het Centre Pompidou in Parijs en is inmiddels geselecteerd voor een groot aantal festivals waaronder die van Zagreb, Melbourne, Sydney, Odense, Rio de Janeiro en Sao Paulo en binnenkort op televisie in Japan!"
Van Dalsum: "Wel, gefeliciteerd en ik zal binnenkort eens in Japan aanwippen om 'Barcode' te zien." (Rottend Staal Online, 13-6-2002)

 

Deze pagina is onderdeel van het dagblad voor poëzie Rottend Staal Online


© Liesbeth van Dalsum/Rottend Staal Online 2005. Auteursrecht berust bij de auteurs op basis van de Auteurswet 1912. Er mag niets uit deze website worden overgenomen, opgeslagen op media ter verspreiding onder derden, gepubliceerd of anderszins verveelvuldigd zonder uitdrukkelijke, voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs.