Diana Ozon, dichter

naar beginpagina                                 naar overzicht gastdichters

Diana Ozon, geboren in 1959 te Amsterdam is dichter, proza´st en columnist. 
Diana Ozon

© foto: Henk Veenstra

In 1977 was ze mede-oprichter van de eerste Nederlandse punkclub DDT en de 'Koekrant'. Ze publiceerde tien dichtbundels, waaronder van Stad sta stil (In de Knipscheer, Amsterdam, 1993) en Bronwater (Passage, 2005). Vanaf 1982 is werk van haar in bloemlezingen aan te treffen.

In de Groninger kwaliteitskrant 'Het Nieuwsblad van het Noorden' van 20 maart 2000 werd ze omschreven als 'altijd goed voor een humorvol meedogen met de minderbedeelden in onze maatschappij'.

Waarop Ozon sprak: 'Die is goed! Moppentappend trek ik aan dozijnen Straatkrantverkopers voorbij. Niet voor ieder een gulden maar altijd wel een gebbetje klaar voor de bedelaars. Met Amsterdamse gein ontkom ik aan Reumafondscollectanten. Woonde ik in Bombay, had ik gewoon geen tijd meer over voor een serieus gesprek haha. Verdomd als 't niet waar is maar hoe weet die journaliste dat? Is het haar dochter die mij altijd staande houdt voor een aalmoes bij de ingang van de supermarkt?'

Diana Ozon verblijft tegenwoordig veel in haar luxe volkstuin. Ze is medewerker aan o.a. Rottend Staal Online.

Diana Ozon opende met Louis Th. Lehmann midddels een dans de Tweede Landelijke Gedichtendag, om 00.00 uur in de nacht van 24 op 25 januari, waarna
ze voordroeg uit eigen werk in de Silo aan de Achterweg te Groningen. De hele dag was ze te gast en ook bij de slotmanifestatie in Huis de Beurs bracht ze nog een gedicht ten gehore.

Op haar eigen site vindt u een foto en gedichten van haar hand.

Zie ook www.google.com voor meer over Diana Ozon.

© Bart FM Droog,  2000-2008

terug naar boven