Groninger dichters: Matty de Vries

naar beginpagina                                 naar overzicht Groninger dichters

Matty de Vries werd geboren op 7 oktober 1959 in Twijzelerheide, Friesland. Sinds 1976 woont ze in Groningen.
Van 1986 tot 1991 studeerde ze aan de ABK Minerva in Groningen (schilderen en illustratie). Sindsdien heeft ze regelmatig geëxposeerd in Nederland, in de USA (Los Angeles), in België en in Engeland.
Van 1991 tot 1998 was ze lid van de Groninger kunstkring De Ploeg. Momenteel neemt ze deel aan een reizende groepsexpositie -'The Mare's Tale'- in Engeland en Schotland (2000-2003).
Haar werk is besproken in nationale kunsttijdschriften ('Kunstbeeld' en 'Kunstwerk'), in regionale kranten in Nederland en in internationale kranten (USA, Engeland). Op muzikaal gebied zingt ze en speelt ze o.a. accordeon. Op theatergebied houdt ze zich bezig met kleinkunstachtige performances voor kinderen en volwassenen. In 1997 begon ze met het schrijven van kinderverhaaltjes en liedjes en sinds 1999 houdt ze zich bezig met het schrijven van poëzie. Ze deed mee aan het 'Flauwe Cult Festival' 2001, aan 'Dichters in de Prinsentuin' 2001, aan 'Dichter bij de Dijk in Uitwierde' 2001, aan het 'Sweachster Festival' 2001 en aan de Poëziemarathon 2001.
Haar poëzie verscheen in 'Noachs Kat', in het Nieuwsblad van het Noorden in de rubriek 'Dichterbij' en voor OOG-radio.
Tijdens de Poëziemarathon 2002 zal zij op OOG-radio te horen zijn, zal zij samen met Daniël Dee een internetproject openen in de Openbare Bibliotheek en zal zij een dode dichter tot leven wekken in boekhandel Scholtens Wristers. Voor meer informatie zie: www.mattydevries.com.

Zie www.google.com voor nog meer over Matty de Vries.

AVOND
 
de grote handen in de schoot
de versleten overall braak op de kapstok
de pet erboven
de gele klompen eronder
de zwarte sokken op de potkachel
de weersverwachting
de thee geroerd
de pyjama bij de kachel aangetrokken
de krakende planken van het oude bed

morgen is het hier weer vroeg dag

© Matty de Vries

terug naar boven