Jan H. Klug
...nu dat U toch al hier bent:
bekijk toch ook eens de
DISCOGRAFIE!

Deze pagina is niet helemaal up-to-date, om het zachtjes uit te drukken. Voor een meer actuele biografie kunt u terecht op www.janklug.com.


Jan Klug, geboren in Aken, is sinds1996 de muzikant van de Dichters uit Epibreren. Hij is in 1999 afgestudeerd aan het Conservatorium Groningen op saxofoon, Lichte Muziek.
Klug is ook de ontwerper van www.epibreren.com.
Ook is/was hij werkzaam als gastmuzikant in diverse bands. Bijvoorbeeld Plan Kruutntoone, Ygdrassil, Arling & Cameron, Gerry's en Harry's groots opgezette Multimedia Spektakel Show, de JungleWarriors, etc.
Verder treedt hij solo op, waarbij de nadruk ligt op vrije improvisatie.
Naast verschillende soorten saxofoons, fluit en basklarinet speelt Jan Klug ook het zelf uitgevonden Pataphoon en zingt hij boventoonzang.
De uit deze bronnen afkomstigen geluiden vervormt hij door middel van effect-apparatuur (zie foto beneden) tot soundscapes.


email Jan Klug

foto: Chris van WierstPROJECTEN

 

interactieve multimedia projecten

-programmeren van interactieve patches in Max / MSP / Jitter & Isadora.
-live multimedia performances met deze programmas, onder andere in New York, Amsterdam, Capri, Maastricht, Münster, Belgrado
- toepassing: solo, met andrea paciotto, epibreren
- live muziek & video voor het stuk "norway today" aan het Junges Theater Bremen

andrere bands


DISCOGRAFIE

Momenteel wordt er in Studio Kranknhaus druk aan de eerste eigen geluidsdrager van Jan Klug gewerkt, maar toch is het verschijnen daarvan niet voor herfst 2001 te verwachten.
Natuurlijk zijn er haardnekkige geruchten dat er vóór die tijd een CD van De Dichters uit Epibreren zou kunnen verschijnen, waarvoor Herr Dr. Klug natuurlijk óók de muziek zou verzorgen; wie weet, wie weet...

Nietaldestemin zijn er ook nú al talrijke platen op de wereld aan het circuleren waaraan Klug het één of ander heeft bijgedragen. Hier een selectie van 'gastoptredens':Arling & Cameron - music for imaginary films
2000 - Emperor Norton Records / PIAS
tracks nr. 1, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 13, 14

Ygdrassil - We visit many places
1999 - Pink Records
tracks nr. 4, 6

Ygdrassil - Pieces
1997 - VIA / PIAS
track nr. 6

Linde - Visman
1998 - VIA
tracks nr. 4, 7, 10, 13

Plan Kruutntoone - Humpacoma
1998 - Plan Kruutntoone / Konkurrent
track nr. 1

Megakronkel - Microlowmanic
1996 - kronkel / Konkurrent
tracks nr. 1, 3

Maeror Tri - M.P.D.
1991 - Staalplaat
track nr. 1