Olaf Zwetsloot

Olaf Zwetsloot (1969, Amsterdam), dichter uit de Amsterdamse underground en organisator van poëziesalons, won in 1996 de CJP-poëzieprijs en pleegde tijdens de Nacht van de Poëzie dat jaar een coup in de bomvolle Vredenburg.
In 1997 bracht hij samen met o.a. Serge van Duijnhoven en Def P. onder de naam De Spooksprekers een CD uit met muziek, rap en poëzie: Eindhalte Fantoomstad. Hij was redacteur van het tijdschrift 'MilleniuM'. Naast dichter is hij saxofonist en componist. Hij trad op met de Sprooksprekers en met zijn eigen band, Line's End, waarmee hij in het voorjaar van 1998 het Dordtse jazzconcour won, wat resulteerde in de opname van de cd Deep Syntax. In 1999 speelde hij met zijn band op het North Sea Jazz en verscheen er een gedicht van hem in de bloemlezing Sprong naar de Sterren.
Dezer dagen houdt hij zich bezig met het schrijven van essays over de totalitaire aspecten van de economie en de technologische stroomversnelling. Zijn essay over literatuur en engagement valt hier te lezen.

Contact: Olaf Zwetsloot: olafisto@xs4all.nl
 
 
 
 
 

PICKNICK

 
Wij gingen over de dijk,
jij en ik, langs het kanaal
richting zon; jij, giraffe
op damesfiets, en ik ernaast
met open kieuwen
waar het licht door stroomde.
 
O zon, die ons tot elkaar bracht
in het weiland
onder Hollandsch wijde lucht.
 
 
© Olaf Zwetsloot, 2000