Gast te Groningen: Menno Wigman

naar beginpagina                                 naar overzicht 2002

Dichter, vertaler en bloemlezer Menno Wigman uit Amsterdam werd geboren op 10 oktober 1966 te Beverwijk. Hij verzorgde het verzameld werk van Nico Slothouwer (Liefdesstratenplan, Nijgh & van Ditmar, 1994) en bracht vertalingen van o.a. Charles Baudelaire en Rainer Maria Rilke uit. In 1997 debuteerde Wigman met de bundel 's Zomers stinken alle steden (Bert Bakker). In 2001 verscheen zijn tweede dichtbundel Zwart als kaviaar (Bert Bakker), waarmee hij genomineerd werd voor de Hugues C. Pernathprijs 2001.

Wigman heeft voor het boek Dichters over Repin een gedicht gemaakt bij Ilja Repins bekende werk 'Pilgrim', dat in het Groninger Museum tijdens de Poëziemarathon 2002 door museumconservator Sjeng Scheijen zal worden voorgedragen.

Als redacteur van Gerrit Komrij's Poëzieclubblad 'Awater' is Gedichtendag 2002 voor Wigman een bijzonder drukke dag: 's morgens treedt hij bij de presentatie van het blad te Rotterdam op met Maarten van Roozendaal, 's middags is hij bij de presentatie van 'Awater' te Amsterdam aanwezig en 's avonds draagt hij voor uit eigen werk bij de slotmanifestatie van de Poëziemarathon.


Zie ook
www.epibreren.com/wigman
En zie www.google.com voor nog meer over Menno Wigman.


Boekingen:

SSS
Stichting Schrijvers School Samenleving
Huddestraat 7
1018 HB  Amsterdam
telefoon: 020-623.49.23


© Bart FM Droog, december 2001

terug naar boven