Gast te Groningen: Ramona Maramis

naar beginpagina                                 naar overzicht 2002

Biografie | Duckstad aan de Amstel | Boekingen

Ramona Maramis (Haarlem 1968) begon al heel vroeg begonnen met schrijven: "Ik zat op het Montessori en daar stimuleren ze je talenten. Bij mij was dat schrijven en taal. Gevolg was wel dat ik een soort debiel werd in rekenen".

In 1998 trad ze voor het eerst op in het USVA-theater te Groningen, bij een presentatie van het inmiddels alweer verdwenen literaire tijdschrift 'Afslag 28'. "Ik stond daar", zegt ze, "en ik dacht: okay, dit ga ik dus de rest van mijn leven doen".
Tijdens haar studententijd in Groningen stond ze verder op diverse literaire podia, zoals Nachtspraak in Muziekcafé Koekkoek en Winterschrift in de Stadsschouwburg. Voor Ramona is de chemistry tussen het voordragen voor publiek en haar teksten ontzetend belangrijk.

Doordat het contact met het publiek, de sfeer of de stemming altijd anders is, veranderen je eigen gedichten ook steeds. De intonatie, de lading, het tempo. Niks is ooit hetzelfde. Die wisselwerking is spannend.
In mei 1999 debuteerde zij in samenwerking met collega-dichters (Daniël Dee, Petra Elske Jekel en Tjeerd Bruinja) met de dichtbundel Startschot (2+2=5 publicaties, Groningen). Sinds april 1999 is Ramona woonachtig in Amsterdam en werkzaam als copywriter en dj.

terug naar boven

In 2001 verscheen haar officiële debuut, Duckstad aan de Amstel, bij uitgeverij Vassallucci.

Daniël Dee schreef een recensie over Duckstad aan de Amstel.
Zie www.google.com voor meer Ramona Maramis.

Uitgeverij:
Uitgeverij Vassallucci
Weesperstraat 49-51
1018 DN Amsterdam
tel: 020- 623.02.70
fax: 020-623.67.61
http://www.vassallucci.nl/

terug naar boven

Boekingen:

SSS
Stichting Schrijvers School Samenleving
Huddestraat 7
1018 HB  Amsterdam
telefoon: 020-623.49.23


© Bart FM Droog, januari 2002
citaten uit een interview met Ramona Maramis op www.uit.nu/

terug naar boven