Gast te Groningen: Rodhan Al Khalidi / Al Galidi

naar beginpagina                                 naar overzicht 2002

biografie | cd | contact |

Rodhan Al-Khalidi uit Zwolle is omstreeks 1971 geboren in een klein dorpje in Al-Najaf in het Zuiden van Irak. Via verschillende landen vluchtte hij naar Nederland, waar hij in 1998 terechtkwam in het AZC van Harlingen. Daar werden voor het eerst, in eigen beheer, gedichten van hem gebundeld en uitgegeven onder de titel Groen. In maart 2000 won hij met een van die gedichten een prijs bij de literatuurwedstrijd van El Hizrja, Centrum voor Arabische kunst en cultuur.

Bij uitgeverij Bornmeer verscheen zijn bundel Voor de nachtegaal in het ei.

Sinds hij in Nederland is, schrijft hij met behulp van computer en woordenboeken in het Nederlands.
Sinds enige tijd heeft hij onder de titel Anders bekeken een column in de Leeuwarder Courant en de Gelderlander. In december 2001 won hij de essayprijs van de Phenix Foundation.
In 2002 publiceerde hij onder de naam Al Galidi De fiets, de vrouw en de liefde - gedichten (De Arbeiderpers, Amsterdam)

Zie www.google.com voor meer over Rodhan Al-Khalidi en zie www.google.com voor meer over Al Galidi.
terug naar boven


VLUCHT NAAR DE ZEE-CD
Piet Kok zingt gedichten van Rodhan Al-Khalidi


Piet Kok, zanger, muzikant en tekstschrijver, was nauw betrokken bij de samenstelling en eindredactie van de eerste dichtbundel van Rodhan Al-Khalidi. Hij raakte geboeid door de muzikaliteit van de gedichten. Hij bewerkte tien verzen en zette deze op muziek. Het resultaat is de nu verschenen cd Vlucht naar de zee. Een persoonlijke muzikale vertolking van het werk van de Irakese dichter-vluchteling. Piet Kok speelde eerder in de groepen Farmers Union en Irolt. De laatste jaren treedt hij regelmatig solo op.
Op Vlucht naar de zee wordt Piet begeleid door Peter van der Zwaag op accordeon en Hubert Heeringa op viool en sopraansaxofoon.
Van de cd is een eerste single verschenen: het nummer 'Reizen'. De videoclip van dit nummer is regelmatig te zien op de televisie-uitzendingen van Omrop Fryslân.

U kunt de cd bestellen bij COS Fryslân door rechtstreeks te mailen naar info@centrumtumba.nl

terug naar boven


Uitgeverij:
Uitgeverij Bornmeer
Emmakade 59-II
8921 AG  Leeuwarden
tel: 058-212.87.06 
fax: 0842-11.57.50
e-mail: bornmeer@wxs.nl
http://www.bornmeer.nl/

Boekingen:

SSS
Stichting Schrijvers School Samenleving
Huddestraat 7
1018 HB  Amsterdam
telefoon: 020-623.49.23


© Stichting Poëziemarathon 2001/2002

terug naar boven