Groninger dichters: Sieger M. Geertsma

naar beginpagina                                 naar overzicht Groninger dichters

Sieger M. Geertsma

Sieger Metze Geertsma (Groningen, 8 december 1979) studeert aan de Groningse kunstacademie Minerva, met als specialisatie New Media en grafische vormgeving. Geertsma verzorgt graffiti cursussen, poetry workshops, rap workshops en tussenvormen, evenals dramalessen. Hij is werkzaam als grafisch vormgever, schilder etc. voor winkels en bedrijven.
 
Hij trad op als dichter, maar ook als rapper, of in een vooralsnog onbenoembare tussenvorm tussen beide genres, in diverse Groningse galeries, verder in de Groningse Stadsschouwburg, het Grand Theatre, jongerencentrum Simplon, cultuurtempel USVA, het Platform Theater, de Prinsentuin bij het gelijknamige festival, op de Grote Markt en in het Filmcentrum bij het brengen van een hommage aan de dichter M. Vasalis.
 
Buiten Groningen was hij onder meer te horen in Paradiso, de Melkweg en het Bellevue Theater te Amsterdam en in de Effenaar te Eindhoven, bij het 'Spoken Word' festival, maar ook in Beetsterzwaag, Emmen en in Nijmegen tijdens literair Festival De Wintertuin 1999.
 
Hij begaf zich in de breakdance-scene, samen met 'Mad StyleZ' Breakcrew. Hij verzorgde verschillende duo performances onder de naam 'LSD' (Lyric Style Division), en nam deel in de rapgroep 'EAB' (Experience after Basics).
 
Zijn poëzie kenmerkt zich door snelheid en de sterk beeldende vorm. Soms bijna psychedelisch, maar altijd lyrisch. Veel performances gaan 'free-style' en kenmerken zich door beweging. Voor Geertsma is de reis, in tegenstelling tot stilstand, een belangrijk gegeven.

Zie www.google.com voor meer over Sieger M. Geertsma.

Dichtbundels:
De tonen van replica, eigen beheer, Groningen, 1999
Straatvluchter, Uitgeverij Passage, Groningen, 2002
  

© Petra Else Jekel, Groninger Literatuur Krant, november 2000

terug naar boven