Groninger dichters: Tsead Bruinja

naar beginpagina                                 naar overzicht Groninger dichters

Tsead Bruinja


foto Reyer Boxem 


Tsead Bruinja werd in het Friese Rinsumageest in 1974 geboren en woont in Groningen, waar hij Engels studeerde. Hij organiseerde literaire evenementen als 'Literair Botanisch Festival: Dichters in de Prinsentuin' en 'Vuurproeve, literair podium'.Ook was hij assistent-coördinator van de literaire festivals 'Winterschrift' en 'Noordschrift.' De Nederlandstalige versie van zijn naam is overigens 'Tjeerd Bruinja'.
Hij schrijft in het Engels, Nederlands en Fries, is sedert 2000 redactielid van het Friese literaire tijdschrift 'Hjir' en publiceerde onder andere in de tijdschriften 'Ravage', 'Bordelaise Literair', 'File a literary journal', 'De blauwe Fedde' en 'De Rottend Staal Nieuwsbrief'. 

De wizers yn it read (Uitgeverij Bornmeer, Leeuwarden, 2000) is zijn officiële debuut. Hij heeft daarvoor twee bundels in eigen beheer uitgegeven: Vreemdgaan (Nederlandstalige poëzie, 1998) en Startschot (Nederlandstalige poëzie, samen met andere dichters, 1999).
In december 2001 verscheen zijn tweede bundel: De man dy't rinne moat, ook bij Bornmeer. In de bloemlezing Vanuit de lucht . De eerste generatie dichters van de eenentwintigste eeuw (Passage, 2001) staan drie gedichten van zijn hand.

Het adres van zijn website is: www.tseadbruinja.nl

Tsead Bruinja verhuisde in 2004 van Groningen naar Amsterdam

© Bart FM Droog, 2000-2008

Deze pagina is onderdeel van Rottend Staal Online

terug naar boven