Opgepast!
literaire zwendelaars actief

Ontstellend veel mensen schrijven gedichten en verhalen. Uit een onderzoek dat een aantal jaren geleden gehouden werd, bleek Nederland alleen al vele honderdduizenden amateurdichters en -schrijvers te herbergen.
Deze dichters en schrijvers, veelal niet goed op de hoogte van wat in de professionele schrijfwereld gebruikelijk is, lopen echter gevaar in de handen te vallen van literaire oplichters, die misbruik maken van het enthousiasme en de onwetendheid van deze auteurs.

Omdat de literaire zwendelaars wereldwijd actief zijn bestaat deze waarschuwingspagina, bestemd voor al die duizenden amateurdichters- en schrijvers. Bent u van plan aan een schrijfwedstrijd deel te nemen, met een literaire agent in zee te gaan of wilt u 'in eigen beheer' bij een uitgeverij een boek uitbrengen, klikt u dan eerst even op onderstaande links. Dat kan u veel geld besparen.

Poëzie- en Prozawedstrijden Uitgeven in eigen beheer
Literary Contest Caution Bescherm uzelf
   

Er bestaat geen zaligmakend recept om tot een normale boekuitgave te komen. De Nederlandse organisatie die claimt beginnende schrijvers behulpzaam te zijn, Stichting Schrijven, promoot helaas dubieuze uitgeverijen en prijzen, vandaar dat u het beste advies bij de betrouwbare Academy of American Poets kunt vinden:

http://www.poets.org/help/writefaq.cfm

De informatie die u op de 'Writing & Publishing Poetry - Frequently Asked Questions'
pagina aantreft is in principe voor de hele wereld geldig.

© Bart FM Droog, augustus 2002
e-mail: droog@epibreren.com

terug naar boven